Εμφανίσεις Άρθρων
5528604

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 139 επισκέπτες και κανένα μέλος

Κατήχηση

Έναρξη Κατηχητικών Συνάξεων στο Κέντρο Νεότητος-2014

 


DSC04142 Έναρξη Κατηχητικών Συνάξεων στο Κέντρο Νεότητος

Τον αγιασμό για την έναρξη των κατηχητικών συνάξεων που πραγματοποιούνται στο Κέντρο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, το απόγευμα του Σαββάτου 1 Νοεμβρίου 2014.
DSC04144DSC04147DSC04155DSC04159DSC04160

Ο Σεβασμιώτατος στο σύντομο μήνυμά του προς τα παιδιά και τους γονείς που συμμετείχαν, αναφέρθηκε στην προτροπή του Αποστόλου Παύλου προς τον μαθητή του Απόστολο Τιμόθεο «Σεαυτόν ἁγνόν τήρει» (Α’ Τιμ. ε’, 22).

Αναφέροντας χαρακτηριστικά παραδείγματα από τη ζωή των τοπικών αγίων νεομαρτύρων Θεοδώρου, Λάμπρου και ετέρου Ανωνύμου, καθώς και των αγίων Ιακώβου του εν Δερβεκίστη Αιτωλίας ασκήσαντος και των μαθητών αυτού Ιακώβου και Διονυσίου που εόρταζαν το Σαββατοκύριακο, προέτρεψε τους νέους και τις νέες να μείνουν μακριά από τις προκλήσεις και τους πειρασμούς της σύγχρονης κοινωνίας.

Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη της συμμετοχής τους στις κατηχητικές δραστηριότητες της τοπικής Εκκλησίας, ώστε να ενισχύονται και να παίρνουν πνευματικά εφόδια για να διαφυλάξουν την αγνότητα και την καθαρότητα της καρδιάς τους στον καθημερινό πνευματικό τους αγώνα μέσα στην παραπαίουσα κοινωνία μας.

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

της Ιεράς Μητροπόλεως

 

Μετάφραση

enfrdeitptrues