Εμφανίσεις Άρθρων
4374397

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 191 επισκέπτες και κανένα μέλος

Χωρίς Λιτανεία οι Εορτές του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού


Χωρίς Λιτανεία οι Εορτές του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού

Πρόγραμμα Εορτών 2020

agKosmas

Η αγία μας Εκκλησία, την 24η Αυγούστου, εορτάζει την μνήμη του διδασκάλου του Γένους, Αγίου Ιερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού. Η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, που τιμά τον μεγάλο πολιούχο και προστάτη της Άγιο Κοσμά το διήμερο 23 και 24 Αυγούστου, ανακοινώνει ότι εφέτος, κατόπιν των νέων διατάξεων για τα μέτρα δημόσιας υγείας, δεν θα πραγματοποιηθεί η Ιερά Λιτάνευση που γίνεται πάντοτε το απόγευμα της εορτής στην πόλη του Θέρμου.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Ισαποστόλου Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, θα πραγματοποιηθούν με τον πανηγυρικό Εσπερινό το απόγευμα της Κυριακής και τη Θεία Λειτουργία το πρωί της Δευτέρας στην ομώνυμη Ιερά Μονή, που βρίσκεται στη γενέτειρα του Αγίου, στο Μέγα Δένδρο Αιτωλίας, ενώ στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Θέρμου θα τελεσθεί ο μεθέορτος Εσπερινός το απόγευμα της Δευτέρας.

Το Πρόγραμμα της Εορτής έχει ως εξής:

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

19:00΄ Μέγας Εσπερινός στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Κοσμά Αιτωλού, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευκαρπίας κ. Ιερόθεου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

07:00΄ Όρθρος και Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Κοσμά Αιτωλού, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά και συλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευκαρπίας κ. Ιερόθεου.

19:00΄ Μεθέορτος Εσπερινός στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Θέρμου, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευκαρπίας κ. Ιερόθεου.

Μετάφραση

enfrdeitptrues