Εμφανίσεις Άρθρων
6011229

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 53 επισκέπτες και κανένα μέλος

vironiki-etaireia


Επίσκεψη στη Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

DSC 7243

Τη Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου επισκέφθηκε την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.

Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Προέδρου κ. Ροδάνθης Φλώρου τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού για την έναρξη της νέας χρονιάς και ξεναγήθηκε στο χώρο των εκδηλώσεων, στην πλούσια βιβλιοθήκη και στο εντυπωσιακό μουσείο, όπου θαύμασε τα εκθέματα και την άψογη οργάνωση του χώρου.

Ο Σεβασμιώτατος δήλωσε εντυπωσιασμένος από την προσπάθεια αυτή και συνεχάρη θερμά την κ. Φλώρου και τους συνεργάτες της για την έμπνευση και τη δημιουργία του πολιτιστικού αυτού πολυχώρου, που αποτελεί σημείο αναφοράς για το Μεσολόγγι.

«Η Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές, με τις Ελληνικές και Διεθνείς Βυρωνικές Εταιρείες επιτελεί ένα σπουδαίο έργο που χρειάζεται τη στήριξη όλων των τοπικών φορέων. Προωθεί και προβάλλει το έργο και την προσφορά του Λόρδου Βύρωνα και του Φιλελληνικού Κινήματος του 19ου αιώνα, κάνοντας παράλληλα γνωστό το ηρωικό Μεσολόγγι σε όλο τον κόσμο. Οι Φιλέλληνες δεν προσέφεραν μόνο τις περιουσίες και τα ταλέντα τους στην Επανάσταση, αλλά έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για την Ελληνική Ανεξαρτησία. Επιβάλλεται να μελετήσουμε και να σπουδάσουμε το έργο τους και πρωτοβουλίες, όπως αυτή συμβάλλουν τα μέγιστα σε αυτή τη γνώση. Ως Ποιμενάρχης της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου και διάδοχος του Εθνομάρτυρος Επισκόπου Ρωγών θα προβάλλουμε και θα στηρίξουμε το έργο της Βυρωνικής Εταιρείας. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους».

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο   https://photos.app.goo.gl/kPbfrSAmmrxGTYeY7

Μετάφραση

enfrdeitptrues