Εμφανίσεις Άρθρων
3061587

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 66 επισκέπτες και κανένα μέλος

Αγιασμός και κοπή πίτας στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου 2017

 


1 Αγιασμός και κοπή πίτας στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου

Αναδημοσίευση από το  onairnews

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 8 Φεβρουαρίου 2017, στο κτίριο του 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου από τοΕιδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου ο Αγιασμός και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.

 

Τον Αγιασμό και την κοπή της πίτας ευλόγησε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς, ο οποίος αφού έδωσε τα συγχαρητήρια του σε όλους για την δημιουργία και λειτουργία του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου είπε ότι η τοπική εκκλησία είναι στην διακονία του σχολείου και ότι θέλετε εμείς θα το προσφέρουμε. Ζήτησε από τους καθηγητές να συμβάλουν ώστε να μην φύγει ο Χριστός από την καρδιά των παιδιών, ας παλέψουμε όλοι μας, δυστυχώς βλέπουμε που πάμε. Αυτό ας κάνουμε και δεν θα μας αφήσει ο Θεός.

2345678910

Στο σχολείο βρέθηκε από το πρωί ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης ο οποίος ξεναγήθηκε στο σχολικό συγκρότημα από τον διευθυντή του σχολείου κ. Πατρόπουλο Αθανάσιος ο οποίος στην ομιλία του ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην δημιουργία του σχολείου το οποίο εξυπηρετεί μαθητές σχεδόν από όλο τον νομό.

Ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης ευχαρίστησε για την πρόσκληση και τόνισε ότι το Υπουργείο Παιδείας θέλει να δώσει έμφαση στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση. Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βρίσκεται η χώρα, ιδρύθηκαν 23 σχολεία σε όλη την επικράτεια ένα από αυτά είναι και του Μεσολογγίου.Ο σχεδιασμός για την ειδική αγωγή έχει ξεκινήσει εδώ και 2 χρόνια και πλέον υλοποιείται .

Στην συνέχεια ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης ξεναγήθηκε στο υπό κατασκευή σχολείο στο οποίο θα εγκατασταθεί το 2ο Λύκειο Μεσολογγίου και στο ΕΠΑΛ Μεσολογγίου όπου μίλησε με μαθητές και καθηγητές.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Γ. Γ.  Νέας Γενιάς & Δια Βίου Μάθησης  κ. Παυσανίας Παπαγεωργίου ,από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο κ. Μπαλαμπάνης Νικόλαος ,από την δημοτική αρχή οι αντιδήμαρχοι κ.Καρβέλης και κ.Σκαρμούτσος, ο δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Λουκόπουλος και εκπρόσωποι από τις εκπαιδευτικές βαθμίδες της περιοχής.

Μετάφραση

enfrdeitptrues