Εμφανίσεις Άρθρων
7004916

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 57 επισκέπτες και κανένα μέλος

Δέκα χρόνια από την μετακομιδή του λειψάνου του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Μέγα Δένδρο Θέρμου(2017)


metakomidi 1 1 Δέκα χρόνια από την μετακομιδή του λειψάνου του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Μέγα Δένδρο Θέρμου

Τα δέκα χρόνια της μετακομιδής του ιερού λειψάνου του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού εορτάσθηκαν σε πανηγυρική ατμόσφαιρα την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017, στην Ιερά Μονή του Αγίου Κοσμά στο Μέγα Δένδρο Θέρμου.

metakomidi 2 1metakomidi 3 1metakomidi 4 1metakomidi 5 1

 

Το απότμημα του ιερού λειψάνου είχε μεταφέρει στην Ιερά Μονή ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. κ. Αναστάσιος στις 2 Ιουνίου 2007. Το γεγονός αυτό τιμάται ιδιαιτέρως από την τοπική μας Εκκλησία στην ομώνυμη Ιερά Μονή που βρίσκεται στην γενέτειρα του Αγίου, την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου. Εφέτος λόγω της εορτής της Πεντηκοστής η εορτή μετατέθηκε για την Κυριακή των Αγίων Πάντων στις 11 Ιουνίου 2017.

 

Το πρωί της Κυριακής, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς ιερούργησε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, όπου κήρυξε και τον θείο λόγο. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στους αγίους της Εκκλησίας μας, στα χαρακτηριστικά στοιχεία και σημεία της αγιότητος τονίζοντας παράλληλα ότι ο Άγιος Κοσμάς συγκεντρώνει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά. Επίσης παρότρυνε τους πιστούς να μιμηθούν τις αρετές των αγίων για να οδηγηθούν στον προσωπικό τους αγιασμό και στην κατά χάριν θέωση που είναι άλλωστε ο σκοπός της ζωής του κάθε πιστού.

 

Στη  Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Σπυρίδων Κωνσταντάρας, καθώς και ο πρώην Δήμαρχος κ. Θεόδωρος Πορφύρης, ενώ εντυπωσιακή ήταν φέτος η συμμετοχή των πιστών, που μαρτυρεί την ευλάβεια που τρέφει ο λαός του Θεού στον μεγάλο μας προστάτη τον Άγιο Κοσμά τον Ισαπόστολο και Αιτωλό.

 

Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας

 

της  Ιεράς  Μητροπόλεως

 

Μετάφραση

enfrdeitptrues