Εμφανίσεις Άρθρων
6999790

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 82 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΣΤΗΡΙΞΕΩΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ «Παναγία η Παραμυθία»2016-17

 

diakonia ico Η ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΣΤΗΡΙΞΕΩΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ«Παναγία η Παραμυθία»

 της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας,λειτουργεί κανονικά και κατά το Εκκλησιαστικό έτος2016-2017, στο πλαίσιο της Υπηρεσίας Γυναικείων Θεμάτων και του Διαμητροπολιτικού Δικτύου Γυναικών της Εκκλησίας της Ελλάδος, με κέντρο το Αγρίνιο.Με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος, τη Σκέπη της Παναγίας της Παραμυθίας και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Κοσμά, συνεχίζεται το έργο της διακονίας και παραμυθίας των ψυχών, με τη δύναμη της πίστης, της αγάπης και της εμπιστοσύνης στο Χριστό και στην Εκκλησία Του.

Η Διοικούσα Επιτροπή της Διακονίας οργανώνει και πραγματοποιεί την στήριξη και ενδυνάμωση του ρόλου της γυναίκας, σε ειδικό φιλικό χώρο, στην αίθουσα του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος Αγρινίου, στο ισόγειο (Δ. Μακρή 34),τηλ. 26410-32005.

Ώρεςλειτουργίας:Δευτέρα– Τρίτη– Παρασκευή,πρωί:10έως12π.μ.

Πέμπτηαπόγευμα: ιδιαίτερες συναντήσεις για στήριξη.

Δημιουργική Απασχόλησηγια παιδιά Προσχολικής ηλικίας και Δημοτικού Σχολείου: ΚάθεΠαρασκευήαπό5έως7μ. μ. Έναρξη από30Σεπτεμβρίου 2016, ημέρα Παρασκευή.

Το έργο της Παραμυθίας εστιάζεται στην πνευματική, ηθική και ψυχολογική στήριξη της γυναίκας. Η Διακονία ανταποκρίνεται στις κλήσεις για συμπαράσταση και βοήθεια, κυρίωςσυντροφιά σε μοναχικά άτομα. Πραγματοποιούνται επισκέψεις αγάπης σε μοναχικά άτομα, σε ιδρύματα, στο νοσοκομείο, σε ειδικά σχολεία, σε έκτακτες ανάγκες πόνου και θλίψης, προσφέροντας τον παραμυθητικό λόγο μαζί με την υλική βοήθεια.

ΚάθεΠαρασκευή απόγευμακαι ώρα5 έως 7μ.μ., παράλληλα με τη Δημιουργική απασχόληση των παιδιών, οι μητέρες των παιδιών κουβεντιάζουν παιδαγωγικά και πνευματικά μετά από μία εισήγηση από επιστήμονες της Διακονίας.

Κατά τις πρωϊνές ώρες λειτουργίας της Διακονίας, Δευτέρα και Τρίτη διατίθεταιτράπεζα ενδυμάτων, από την οποία διανέμεται ρουχισμός για γυναίκες, παιδιά, καθώς και ρουχαλάκια για βρέφη. Στη Διακονία λειτουργεί καιδανειστική βιβλιοθήκη.

Στον τομέαΠρωτογενούς Πρόληψης, προγραμματίζονται επωφελείς συνάξεις, με θέματα Υγείας για τη γυναίκα, και άλλες πνευματικές ευκαιρίες σε μηνιαία βάση, που αποσκοπούν στην πνευματική ενίσχυση των μελών εν αγάπη, κατά το«..παραμυθεσθε τος λιγοψύχους»του Αποστόλου Παύλου, από την Α΄ προς Θεσσαλονικείς επιστολή, κεφ. 5, στίχος 14).

Μετάφραση

enfrdeitptrues