Εμφανίσεις Άρθρων
6993412

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 103 επισκέπτες και κανένα μέλος

Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου

episkepsi-epsipea


Επίσκεψη του Μητροπολίτου Ναυπάκτου

στην Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.Α.

IMG 20220527 125055

Την Εταιρεία Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.Α.) επισκέφθηκε την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Ιερόθεος, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Προέδρου, ιατρού κ. Παναγιώτη Ζαβιτσανάκη.

Η Ε.Ψ.Υ­.Π.Ε.Α. είναι ένα επιστημονικό Σωματείο, με έδρα το Μεσολόγγι, και λειτουργεί ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Στεγάζεται στο κτίριο του Μανεσείου Πνευματικού Κέντρου και παρέχει υπηρεσίες διάγνωσης και πρώιμης παρέμβασης. Παράλληλα, λει­τουργεί Κέντρο Ημέρας για παιδιά, με αναπτυξιακές διαταραχές, ενώ έχει αναπτύξει ιδιαίτερη δράση και στους τομείς της ευαισθητοποίησης της κοινότητας και την εκπαίδευση και κατάρτιση επαγγελματιών και γονέων.

Ο κ. Πρόεδρος ξενάγησε τον Σεβασμιώτατο στους χώρους της Εταιρείας και τον ενημέρωσε για όλες τις δράσεις που αναπτύσσονται. Συζήτησαν διάφορα θέματα μεταξύ των οποίων η διάκριση και τα όρια ανάμεσα στην πίστη και την επιστήμη, την θεολογία και την ψυχολογία, με αφορμή και το βιβλίο του Σεβασμιωτάτου «Ορθόδοξη Ψυχοθεραπεία». Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι για την Εκκλησία είναι ξεκάθαρα αυτά τα όρια. Το έργο αμφοτέρων, δηλαδή της εκκλησίας και της επιστήμης είναι πολύ σπουδαίο και είναι σημαντικό οι κληρικοί και οι πνευματικοί πατέρες να παραπέμπουν παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές στους ειδικούς επιστήμονες οι οποίοι θα κάνουν την απαραίτητη διάγνωση και θα προσφέρουν τις κατάλληλες μεθόδους θεραπείας για να βοηθήσουν τα ίδια τα παιδιά και το οικογενειακό τους περιβάλλον.

 

Μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο https://photos.app.goo.gl/qLApJ1kDCkod94s56

Μετάφραση

enfrdeitptrues